Trädfällning

Trädfällning för dig i Mariestad, Skara och Lidköping med omnejder

Välj en seriös leverantör
Det finns många företag i Mariestad, Skara och Lidköping med omnejder som utför trädfällning, men långt ifrån alla har rätt kompetens och en del saknar helt kunskap om riskerna med arbetet.

För allas säkerhet bör all trädfällning utföras av utbildade och certifierade arborister. F-skatt och försäkringar är givetvis ett måste.

Precisionsfällning från marken
Vi utför preciserad trädfällning där träden fälls i önskad riktning. Vid behov använder vi draglina eller vinsch för att fälla träd i motlut. Detta är ofta det minst tidskrävande sättet att fälla ett träd.

Sektionsfällning
Går träden ej att fälla från marken så utför vi avancerad trädfällning där träden plockas ned i delar av en klättrande arborist, s.k. sektionsfällning. Detta innebär att inga träd är omöjliga för oss. Vid behov firas grenar och stamdelar ned i linor för att inte skada föremål som finns under trädet. Denna metod är ofta båda snabbare och säkrare än att använda en skylift.

Kranfällning
Vi utför även trädfällning med hjälp av mobilkran om du i Mariestad, Skara eller Lidköping med omnejder skulle behöva det. Detta kan vara nödvändigt vid fällning av stora träd på innergårdar där det är omöjligt för en lastbil att komma in för att hämta ris och stock.

Bortforsling och stubbfräsning
Om ni önskar kan vi även hjälpa till med bortforsling av ris och stock samt stubbfräsning, men tänk på att meddela detta innan. Vill ni ha stocken kvar för att elda med erbjuder vi även uppkapning till vedlängder. Dock ej klyvning.

 

Skylift:

Ibland är träden i så dåligt skick att varken precisionsfällning eller sektionsfällning genom klättring är ett alternativ, vi använder oss då utav en lift för att plocka ner trädet i sektioner.

Vi skräddarsyr alltid ert uppdrag så att inga jobb är omöjliga. Välkommen att höra av dig till oss om du finns i bland annat Mariestad, Skara eller Lidköping med omnejder och behöver vår hjälp inom trädfällning.